ANIMATIES • COMMERCIALS • INFOGRAPHICS

 

WIJ VERTELLEN GRAAG JOUW VERHAAL

Wat je ook maar wilt vertellen,

wij vangen jouw verhaal graag in een animatie.

 

Onze kracht ligt in het begrijpbaar maken van

gecompliceerde en overvloedige informatie

– in woord, beeld en geluid

OVER ONS

Ons hele leven houden we al van verhalen lezen en vertellen. En we zijn dus altijd al verkikkerd op boeken geweest. Het was dan ook niet gek dat we elkaar ontmoetten op 'de uitgeverschool' in Amsterdam, die toen nog Frederik Muller Academie heette.

Na de opleiding gingen we afzonderlijk bij uitgeverijen als redacteur aan de slag. We maakten jarenlang boeken: kinderboeken, kunstboeken, romans, sportboeken, kookboeken, verhalenboeken, knutselboeken, schoolboeken, noem maar op.

In 2001 begonnen we voor onszelf en richtten we Scribent Multimedia op. Scribent bestaat nog steeds en produceert nog altijd boeken, tijdschriften, handleidingen, infographics, illustraties en (digitaal) lesmateriaal.

In 2014 besloten we een sprong naar voren te maken: we hadden gemerkt dat er een groeiende vraag was naar animaties om complexere informatie doeltreffend over te brengen. Nou is een animatie iets heel anders dan een boek, maar als je het goed bekijkt hebben ze iets heel belangrijks gemeen: beide vereisen in de eerste plaats een goed verteld verhaal. En dat is iets waar wij dankzij onze boekenachtergrond zeer bedreven in zijn. We namen een jaar de tijd om ons te bekwamen in de technische kant van het maken van animaties, verdiepten ons verder in wat er allemaal bij komt kijken en sleepten toen onze eerste animatieopdracht binnen.

Tamar Verkaik

Voordat Tamar zich op het animeren richtte, combineerde zij haar werk als inhoudelijk contentmanager voor de educatieve markt met het grafisch vormgeven van boeken, tijdschriften, handleidingen, reclame-uitingen, websites en huisstijlen.

Met haar achtergrond als educatief deskundige en haar ervaring als grafisch vormgever weet Tamar als geen ander hoe complexe informatie begrijpbaar is te maken met behulp van tekst en (bewegend) beeld.

Ap van Rijsoort

Ap van Rijsoort is wat je een echte redacteur noemt. Hij is ijzersterk met teksten en houdt altijd een oog op de planning en de calculatie. Maar hij is ook technisch onverslaanbaar ­– de nieuwste dtp- en animatietechnieken kennen voor hem geen geheimen.

Wil je onze cv's zien? Klik dan even op de LinkedIn-icoontjes onder onze foto's.

 

 

© 2018 ANIMERCIAL

 

Zaadmarkt 94 • 7201 DE • Zutphen

0575-57 28 25 / 06 200 899 40

ANIMATIES &

COMMERCIALS

ANIMATIES &

COMMERCIALS